Spoštovani, spletni naslov www.solum-eu.eu uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.
Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Zadnje novice

Karneval v Saurisu
Občina Sauris vabi na tradicionalni Karneval v Saurisu, ki bo 14.2.2015.
Predstavitev projekta Solum in degustacija domačih izdelkov in pridelkov
Vabljeni na predstavitev projekta Solum in degustacijo domačih izdelkov 18.10.2014 v Kranjsko Goro.

O projektu

Projekt SOLUM je standardni projekt, ki je pridobil sredstva na  2. Javnem razpisu v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013. Sofinanciran je  iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Aktivnosti projekta so namenjene predvsem promociji in povezovanju ponudnikov tipičnih lokalnih izdelkov in pridelkov projektnega čezmejnega območja.
Poleg spletne strani, kjer so vsi ponudniki zbrani na enem mestu obsegajo projektne aktivnosti še pripravo promocijskih filmov, brošur in ostalih promocijskih orodij, s katerimi želimo projektni partnerji ponudnikom tipičnih lokalnih izdelkov in pridelkov ter vinarjem olajšati promocijo in omogočiti predstavitev celotnega območja tudi izven čezmejnega prostora, ne le v tem trenutku, temveč tudi po koncu trajanja projekta.
Pomembnejša aktivnost projekta je tudi organizacija promocijskih dogodkov, degustacij in izobraževanj. Projekt predvideva 62 dogodkov namenjenih promociji lokalnih ponudnikov tipičnih izdelkov in pridelkov ter vinarjev, 2 konferenci ter 28 izobraževanj na temo enogastronomije.

Vodilni partner


Projektni partnerji